Informacija telefonu +370 676 30 633

Arrow
Arrow
Slider
Mūsų paslaugos:

kofferIcon

Vizos į Rusiją ir Baltarusiją

kofferIcon

Leidimai į Gardiną.

gruppenIcon

Nemokama nuоtrauka

gruppenIcon

Draudimai

kofferIcon

Ecolines bilietai

 

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Rusijos viza – tai dokumentas, leidžiantis užsienio piliečiui įvažiuoti į RF ir būti jos teritorijoje tol, kol galioja šis dokumentas.

Viza yra įklijuojama į užsieniečio pasą. Lipdukas yra apsaugotas nuo galimybės jį padirbti.

Vizą užsieniečiams, pateikus visus reikalingus dokumentus, išduoda RF pasiuntinybės (konsulatai).

Vizų tipai:

Rusijos vizos gali būti kelių tipų, jos skirstomos pagal leidžiamų įvažiavimų kiekį ir galiojimo trukmę bei užsieniečio atvykimo tikslą.

Turistinė viza – tai viza, kuri leidžia įvažiuoti į užsienio šalį turint tikslą pailsėti, aplankyti kultūrines, pramogines ir sveikatinimo vietas. Tokios vizos galiojimo trukmė – 1 mėnuo.

Privati viza - išduodama norintiems aplankyti gimines arba draugus, gyvenančius RF teritorijoje. Tokios vizos galiojimo trukmė – iki 3 mėn. Vykstantiems pas artimiausius giminaičius išduodamos vizos, galiojančios vienerius metus.

Verslo viza - ją formina juridinis asmuo, nustatyta tvarka registruotas valstybiniame organe, išduodančiame iškvietimus tuo atveju, jeigu vykstama tarnybinio vizito ( sutarčių pasirašymas, dalyvavimas seminaruose, konferencijose ir simpoziumuose, derybose, marketingo tyrimuose, susipažinti su partneriais ir t.t.).

Humanitarinė viza - suteikiama užsieniečiams, atvykstantiems organizuoti ir dalyvauti sporto, kultūros, mokslo ir technikos renginiuose.

Darbo viza – tai viza, suteikianti teisę gyventi šalyje ir teisę dirbti (legalų darbą, gaunant atlyginimą). Tokios vizos galiojimo trukmė iki 3 metų.

Mokslo viza – tai viza, išduodama šalyje besimokantiems studentams. Viza suteikia teisę gyventi šalyje visą mokymosi laikotarpį. Viza išduodama vieneriems metams, po to ją reikia pratęsti. Jeigu išlaikėte visus egzaminus ir perėjote į kitą kursą, viza pratęsiama, jeigu jus iš mokymo įstaigos pašalino – naujos vizos negausite. Pirmoji mokslo viza apiforminama šalyje, kurioje gyvena studentas ir turi aukštosios mokyklos, į kurią jis priimtas, iškvietimą. Iškvietimas išduodamas 3 mėn., toliau vizos išduodamos Rusijos teritorijoje.

Tranzitinė viza – ši viza išduodama tuo atveju, kai užsienietis, vykstantis į kitą šalį, turi pervažiuoti Rusijos Federacijos teritoriją. Norint gauti tranzitinę vizą, būtina pateikti dokumentus, patvirtinančius užsienio piliečio ketinimą įvažiuoti į RF teritoriją, ją pervažiuoti, kad įvažiuotų į kitą šalį. Tai gali būti bilietai arba dokumentai, patvirtinantys užsienio piliečio teisę įvažiuoti į tą šalį, į kurią jis vyksta (galiojanti viza, piliečio pasas ir t.t.). Galiojimo trukmė ne ilgiau kaip 72 val.

Pagal galiojimo trukmę vizos skirstomos:

- 30 d. ( vienkartinės ir dvikartinės)

- 90 d. ( vienkartinės, dvikartinės ir daugiakartinės)

- 365 d. ( daugkartinės)

RF įstatymai reikalauja, kad užsienio piliečio pasas galiotų 180 d.ilgiau nei galioja viza. Jeigu būtina forminti daugkartinę vizą vieneriems metams, o paso galiojimas baigiasi po vienerių metų ir 5 mėn., tai užsienio pilietis vizą gali gauti 11mėn. Tokiais atvejais išpaso galiojimo datos atimama 180 d. ir likusiam laikui forminama viza.

Turistinė viza į Rusiją – pats paprasčiausias ir greičiausias būdas gauti galimybę nuvykti į Rusiją trumpam vizitui.

Turistinės vizos skirtos užsienio piliečiams, kurie atvyksta pailsėti ir susipažinti su kultūrinėmis, istorinėmis RF vertybėmis, ketina aplankyti gamtos draustinius, įvairius renginius (karnavalus, muges, kultūrinius įvykius), vykstančius RF teritorijoje.

Turistinės vizos forminamos RF konsulatuose. Būtina turėti turistinį vaučerį (jo įforminimas yra mūsų rūpestis), kuris patvirtina turistinės kelionės tikslus, bei turėti kvietimą iš Rusijos pusės.

Turistinės vizos trukmė ne ilgiau kaip 30 d., bet dažniausiai viza išduodama tam laikui, kuris nurodytas turistiniame vaučeryje. Turistinė viza išduodama tokiam dienų skaičiui, kiek galioja draudimo liudijimas ir būtent toms datoms, kurios nurodytos mnėtame liudijime.

Turistinė viza nepratęsiama RF teritorijoje, todėl užsienio pilietis turi išvykti iš RF ne vėliau datos, kai pasibaigia vizos galiojimas. Pažeidus šį reikalavimą, užsienio piliečiui gali būti uždrausta įvažiuoti į RF iki 5 metų.

Privati viza skirta užsienio piliečiams, planuojantiems aplankyti savo gimines, pažįstamus ar draugus, gyvenančius RF.

Privati Rusijos viza – vienintelė vizos rūšis, kurią galima gauti turint fizinio asmens iškvietimą: pilnamečio RF piliečio arba užsieniečio,gyvenančio RF. Šiuo atveju nurodomas kelionės tikslas – asmeninė.

Išimties atvejais asmeninė viza gali būti išduota be iškvietimo, o remiantis RF konsulato užsienyje sprendimu, pvz. Kelionės tikslas –„ypatingas atvejis“, kai užsienio pilietis vyksta į Rusiją skubiam gydymui arba ryšium su sunkia artimo giminaičio liga.

Privatį vizą be iškvietimo savo nepilnamečiams vaikams-užsieniečiams gali įforminti vienas tėvų, esantis Rusijos pilietis. Tokiu atveju užpildomas specialus pareiškimas (mūsų ofise). Tokia viza išduodama iki 3 mėn. terminui ir suteikia teisę į RF įvažiuoti du kartus.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)